Édességgyár 
 Kezdő kiskuktáknak 
 
Elsőként szeretném nektek bemutatni az egyik kedvenc édességemet, ami szerintem a világon a legegyszerűbb.
Akár gyerekek is bátran elkészíthetik, EGYEDÜL is.
 
 .: PUDINGTORTA :.
 
Hozzávalók 4 főre
  • 1 cs babapiskóta
  • 2 evőkanál fahéj

Vaníliás pudinghoz: (ha főzős, cukor is kell hozzá!)

Puncspudinghoz: (ha főzős, cukor is kell hozzá!)

  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 4 dl tej

 

Elkészítés:

  1. A pudingokat tejjel kikeverjük, félretesszük hűlni.
  2. A babapiskótát 1-2 dl fahéjas tejbe áztatjuk.
  3. Egy nagy edény aljára leteszünk egy sor piskótát
  4. Ráöntünk egy adagot a vaníliás pudingból.
  5. Ráöntünk egy adagot a puncsos pudingból.
  6. Ismét egy sor babapiskóta jön, és így tovább.
  7. Ha kész, a tetejét megszórjuk egy kis maradék fahéjjal.
  8. Betesszük a hűtőbe, és 2-3 óra múlva tálalhatjuk.
  9. ( Ha igazán puha piskótával szereted, érdemes állni hagyni egy egész napot is, úgy az igazi :))


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


 .: HAMIS SOMLÓI :.

 


A második receptem egészen hasonló, annyi különbséggel, hogy nem egyszerű pudinggal készítettem el, hanem egy kicsit más ízvilágú krémet készítettem belőle.

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag csokoládés puding
  • ízlés szerint 3-5 kanál kristálycukor pudingonként
  • 2 db tojás
  • 10 dkg Rama
  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • rum aroma
  • 1 liter tej
  • kakópor
  • a tálaláshoz tejszínhab

 

 

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel melegíteni kb 3,5 deci tejet (másfél pohár) tegyük bele a vaníliás pudingport, kevergessük amíg sűrű nem lesz.
  2. Kicsivel mielőtt elzárnánk keverjünk bele ízlés szerint cukrot. (én 2-2,5 evőkanálnyival szoktam, nem szeretem túl édesen)
  3. Ha kész tegyük félre hűlni.
  4. Járjunk el ugyanígy a csokoládés pudinggal is.

  1. Előkészítjük a tálat, amibe a somlóit rakni szeretnénk. (úgy számoljunk hogy 2 emelete lesz a sütinek.)
  2. Előveszünk egy másik tálat, ami teszünk 3dc tejet, és egy evőkanál rum aromát.
  3. Ebbe a tejbe egy pillanatra beleforgatjuk a babapiskótát, majd szépen a nagy tál aljára sorakoztatjuk őket.

  1. A kihűlt pudingokba teszünk 5-5 dkg Rama-t és 1-1 tojást. (ne ijedj meg, nem nehéz eltalálni az 5 dkg-ot. A Rama csomagolásán jelölve van!)
  2. Ezeket robotgéppel szépen elkevergetjük, míg egynemű krém nem lesz.

  1. Ha ez megvan, a vaníliapuding egyik felét finoman eloszlatjuk az első sor babapiskótán.

  1. Aztán ugyanígy járunk el a csokoládépudinggal is.
  2. Majd jöhet mégegy réteg mindenből.

  1. Utolsó lépséként pedig meghintjük az egészet egy pici kakóporral.
  2. Nyomás a hűtőbe (:
  3. Szerintem ahoz hogy igazán összeérjenek az ízek, kell legalább egy napot állnia a hűtőben, de 2-3 óra múlva már tejszínhabbal tálalható.
  4. Érdemes tálaláskor egy kis csokiszósszal feldobni :)

EGÉSZSÉGETEKRE (:

 

 

 

 

 

Szavazás

Milyen fajta nasikat szereted jobban?
Édes
Sós
Asztali nézet