Elsőként szeretném nektek bemutatni az egyik kedvenc édességemet, ami szerintem a világon a legegyszerűbb.
Akár gyerekek is bátran elkészíthetik, EGYEDÜL is.
.: PUDINGTORTA :.
Hozzávalók 4 főre
- 1 cs babapiskóta
- 2 evőkanál fahéj
Vaníliás pudinghoz: (ha főzős, cukor is kell hozzá!)
Puncspudinghoz: (ha főzős, cukor is kell hozzá!)
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 4 dl tej
Elkészítés:
- A pudingokat tejjel kikeverjük, félretesszük hűlni.
- A babapiskótát 1-2 dl fahéjas tejbe áztatjuk.
- Egy nagy edény aljára leteszünk egy sor piskótát
- Ráöntünk egy adagot a vaníliás pudingból.
- Ráöntünk egy adagot a puncsos pudingból.
- Ismét egy sor babapiskóta jön, és így tovább.
- Ha kész, a tetejét megszórjuk egy kis maradék fahéjjal.
- Betesszük a hűtőbe, és 2-3 óra múlva tálalhatjuk.
- ( Ha igazán puha piskótával szereted, érdemes állni hagyni egy egész napot is, úgy az igazi :))
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.: HAMIS SOMLÓI :.
A második receptem egészen hasonló, annyi különbséggel, hogy nem egyszerű pudinggal készítettem el, hanem egy kicsit más ízvilágú krémet készítettem belőle.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag csokoládés puding
- ízlés szerint 3-5 kanál kristálycukor pudingonként
- 2 db tojás
- 10 dkg Rama
- 1 nagy csomag babapiskóta
- rum aroma
- 1 liter tej
- kakópor
- a tálaláshoz tejszínhab
Elkészítés:
- Tegyünk fel melegíteni kb 3,5 deci tejet (másfél pohár) tegyük bele a vaníliás pudingport, kevergessük amíg sűrű nem lesz.
- Kicsivel mielőtt elzárnánk keverjünk bele ízlés szerint cukrot. (én 2-2,5 evőkanálnyival szoktam, nem szeretem túl édesen)
- Ha kész tegyük félre hűlni.
- Járjunk el ugyanígy a csokoládés pudinggal is.
- Előkészítjük a tálat, amibe a somlóit rakni szeretnénk. (úgy számoljunk hogy 2 emelete lesz a sütinek.)
- Előveszünk egy másik tálat, ami teszünk 3dc tejet, és egy evőkanál rum aromát.
- Ebbe a tejbe egy pillanatra beleforgatjuk a babapiskótát, majd szépen a nagy tál aljára sorakoztatjuk őket.
- A kihűlt pudingokba teszünk 5-5 dkg Rama-t és 1-1 tojást. (ne ijedj meg, nem nehéz eltalálni az 5 dkg-ot. A Rama csomagolásán jelölve van!)
- Ezeket robotgéppel szépen elkevergetjük, míg egynemű krém nem lesz.
- Ha ez megvan, a vaníliapuding egyik felét finoman eloszlatjuk az első sor babapiskótán.
- Aztán ugyanígy járunk el a csokoládépudinggal is.
- Majd jöhet mégegy réteg mindenből.
- Utolsó lépséként pedig meghintjük az egészet egy pici kakóporral.
- Nyomás a hűtőbe (:
- Szerintem ahoz hogy igazán összeérjenek az ízek, kell legalább egy napot állnia a hűtőben, de 2-3 óra múlva már tejszínhabbal tálalható.
- Érdemes tálaláskor egy kis csokiszósszal feldobni :)
EGÉSZSÉGETEKRE (: